Lifestyle

Jack russel pup

Jack Russel pup
93views

Een Jack russel pup kenmerkt zicht door de prachtige spitse oren die hij of zij heeft. Daarnaast is het qua buik een redelijk vierkantvormige hond.  De neus steekt lekker vooruit wat deze pup dan ook zo schattig maakt. Soms wordt hij ook wel met een min vos vergeleken. Dit ras is van origine ook in Groot-Brittannië opgevoed met de vossen. Deze jaagde zij samen met de das uit hun hol. In  de meeste gevallen worden ze gemiddeld 25-30 CM wat het een leuke middelgrote hond maakt. Het is ook een ideale hond voor kinderen want zij zijn gek op het schattige snoetje en het speelse karakter. Het is namelijk een hond met temperament die je goed moet laten bewegen. Ook vinden zij het leuk om bijvoorbeeld een bal te vangen. Sport en spel passen goed bij deze hond. Qua onderhoud is vachtverzorging minimaal waardoor het ook goed bij te houden valt.

Hier moet je op letten als je een Jack russel pup gaat kopen?

Let er op dat je een Jack russel pup koopt bij een erkende fokker. Op het internet kun je fokkers vinden die aan deze voorwaarden voldoen. Zij geven namelijk ook een gezondheidsverklaring af en wanneer deze afwijkt zullen zij dit ook uitbundig met je doornemen. Vaak heb je op deze manier ook garantie op bijvoorbeeld erfelijke ziektes. Dit vervangt de hond natuurlijk niet, maar je loopt zo een minimaal risico op verlies van zowel geld als de hond. Natuurlijk kun je deze hond ook uit het asiel adopteren, maar dan is het wel belangrijk dat je de achtergrond weet van de gezondheid en de opvoeding. Honden valt nog makkelijk iets te leren tot hun 2de levensjaar. Wanneer ze ouder zijn hebben ze vaak veel moeite met het veranderen van het gedrag. Dit is dan ook de reden waarom mensen meestal voor een pup kiezen. Deze hebben zij zelf in de hand en zo bepalen zij ook wat wel en niet mag.

Wat zijn de uiterlijke kenmerken?

De kenmerken van een Jack russel pup lopen uiteen van de vacht tot de neus. De neus staat bijvoorbeeld recht naar voren waardoor het een echte speurhond lijkt. De vacht is kortharig, maar toch wel lekker dekkend. Dit zorgt ervoor dat borstelen ook niet veel nodig is en in de rui komen er niet zo veel haren uit als bij andere rassen. Doorgaans zijn ze in onderhoud qua voeding ook niet zo duur omdat ze meestal niet gek veel eten. Wel moet je er voor waken dat ze niet teveel eten want dan ontwikkelen ze al snel een buikje. Daarnaast zijn de spitse oren ook een mooi kenmerk van dit ras. Zo kunnen zij alles horen en het beweegt leuk op en neer tijdens het uitlaten.

Het gedrag van een Jack russel pup

De Jack russel pup kan nogal verschillend zijn in het gedrag. Dit heeft vaak ook veel te maken met de manier waarop ze opgroeien in een kennel of bij de fokker. Het zijn redelijk drukke honden die houden van spelen en altijd teveel energie hebben. Hierdoor kunnen ze ooit wat moeilijker opvoedbaar zijn, maar in de meeste gevallen valt dit wel mee. Het is wel belangrijk dat er structuur is in het uitlaten zodat deze hond ook aan zijn trekken kan komen. Ook voor kinderen is het een leuke hond omdat hij of zij altijd wel wil spelen.

Wat is de levensverwachting van een Jack russel pup?

De Jack russel pup kan uitgroeien tot een volwassen hond. In de meeste gevallen leven zij 13 tot 16 jaar wat een redelijke leeftijd is. De oudste is zelfs 23 jaar geworden.

Laat een reactie achter

nl_NL_formalDutch