LifestyleWereld

Centrum voor jeugd en gezin!

Centrum voor jeugd en gezin
106views

Centrum jeugd en gezin kun je vinden in bijna elke gemeente. Je kunt hier terecht wanneer het niet goed gaat tussen jeugd en gezin. Of het nu komt omdat je kind een beperking heeft of dat je bijvoorbeeld een nieuwe partner hebt. Voor iedere situatie bieden wij partners voor jeugd en partners voor ouders.

Het ontstaan

Het centrum voor jeugd en gezin is ontwikkeld door André Rouvoet. Het heeft even geduurd voordat dit concept goed bezocht werd. In 2011 heeft onderzoek namelijk aangetoond dat ouders weinig tot niet met hun kinderen naar een CJG gaan. Dit kwam omdat de ouders vaak al bij andere instanties komen.
Zij zagen de meerwaarde van een CJG niet in. Gelukkig heeft het centrum nu zijn plekje in de maatschappij gevonden.

Wat doet het centrum voor jeugd en gezin?

Het centrum voor jeugd en gezin ook wel CJG genoemd helpt de band tussen ouders en kinderen te herstellen. Dit varieert van teveel gamen tot eetproblemen. Maar ook sociale angsten of beperkingen kunnen de ontwikkeling van jeugd en gezin vertragen. Hiervoor zijn speciale partners voor jeugd. Zij richten zich voornamelijk op het kind of de jong volwassenen. Ook als je als jongeren hulp of advies zoekt bij problemen die je niet met je ouders durft te bespreken kan je het CJG in jouw buurt benaderen.

Waarom je kiest voor CJG

Centrum voor jeugd en gezin bied een totaal oplossing voor de ontwikkeling van jeugd en gezin. Ook partners van de jeugd bijvoorbeeld een goede vriend of vriendin kunnen in de proces betrokken worden. Vaak heb je meer steun of minder schaamte aan die goede vriend of vriendin. Ook als je het liefst alleen komt hebben wij zogenaamde partners voor jeugd. Dit zijn sociale medewerkers die ervaring hebben in het vaak en jou een luisterend oor bieden.

Jeugd en gezin

Er is tussen jeugd en gezin altijd wel wrijving. Maar wanneer is het teveel en wanneer word het onhoudbaar. Het centrum voor jeugd en gezin helpt gezinnen aan partners voor jeugd en ouders. Door de jarenlange ervaring en de steeds weer veranderende tijd is het vaak lastig voor ouders om een duidelijke lijn te trekken. Wanneer alle klasgenoten 4 uur per dag mogen gamen krijg je jouw kind niet meer uitgelegd dat dit niet mag. Het CJG helpt dan in het vinden van een middenweg of andere oplossing. Voor hulp vragen hoef je geen schaamte te voelen. CJG is er voor jeugd en gezin.

Voor wie is het centrum voor jeugd en gezin?

Het centrum is er voor iedereen tussen de 4 – 23 jaar. Ook voor ouders die problemen hebben met het opvoeden van hun kinderen bieden wij hulp. Wanneer je niet sterk in je schoenen staat kan het opvoeden ook lastig zijn.
Het is dus niet iets om je voor te schamen. Voor de jeugd tussen de 4-23 jaar hebben wij partners voor jeugd in het leven geroepen. Zij bieden ook een luisterend oor bij dingen die je niet aan je ouders durft te vertellen.

Partners voor jeugd

Partners voor jeugd binnen het centrum voor jeugd en gezin zijn er in diverse vormen. Zo hebben zij sociale medewerkers maar ook psychologen. Daarnaast kan je ook te maken krijgen met een ervaringsdeskundige. Dit is iemand die ervaring heeft in zijn eigen gezin met diverse problematieken. Dat noemen wij een expert voor jeugd en gezin. Ook wanneer je opzoek bent naar een luisterend oor voor speciale jeugd problemen buitenshuis kunnen de partners je helpen.

Conclusie

CJG is er voor iedere ouder, kind of partner van de gezinssamenstelling. Daarnaast hebben wij ook partners voor de jeugd die een luisterend oor bieden zonder de ouders. Vaak zitten jong en jong volwassen met schaamte en voelen ze zich ook rot over de situatie in huis. Met de ouders erbij durven ze dit vaak niet toonbaar te maken en doen ze dit liever bij een vertrouwenspersoon.

Laat een reactie achter

nl_NL_formalDutch