InspiratieLifestyle

Wanneer haal je inentingen pup?

Inentingen pup
95views

Inentingen voor een pup haal je meestal voor de eerste keer wanneer hij 6 weken oud is. Vervolgens krijg hij met 8/9 en 12/13 weken ook nog diverse inentingen. Als de pup 1 jaar oud is heeft hij ook weer inentingen nodig.
Jaarlijks ga je terug met de pup voor de basis inentingen zoals tegen de ziek van weil. Voor het parvovirus haal je om de 3 jaar een inenting. Wanneer je jouw hond niet mee neemt op vakantie en naar een kennel gaat is het verstandig om een kennelhoest inenting te halen. Deze kun je ook gebruiken wanneer de pup regelmatig in contact komt met andere dieren. Als je de grens over gaat dan is het zelfs verplicht om jouw pup in te enten tegen hondsdolheid.
Zo geniet jij lekker lang van jouw trouwe viervoeter.

De inentingen pup kosten

De kosten voor de inentingen van een pup verschillen veel van elkaar. Het is net waar jij de pup wel of niet tegen wil inenten. Meestal ligt de prijs voor de eerste inenting zo rond de 30 euro. Extra inentingen zoals hondsdolheid betaal je een meerprijs vanaf 20 euro voor. Bij een jaarlijkse inenting krijg je vaak een cocktail voor diverse ziektes bij elkaar. De dierenarts bij jou in de buurt zorgt ervoor dat dit betaalbaar blijft voor iedereen. Vaak zijn deze prijzen inclusief de kosten van het consult. Het is een kleine investering zodat jij hopelijk langer kan genieten van jouw huisdier.

Waar haal je inentingen pup?

De meeste inentingen voor een pup kun je halen bij de dierenarts. Het is verstandig om je alvast in te lezen.Of je te laten voorlichten door een dierenarts of assistente. Financieel kost het niet zoveel en je beschermt jouw huisdier zo tegen nare ziektes. De inentingen pup kosten verschillen per dierenarts afhankelijk van de locatie.
Er moet immers ook huur en personeel van betaald kunnen worden. Vraag altijd de dierenarts om advies wat noodzakelijk is voor jouw huisdier. Het kan namelijk zijn dat je niet alle inentingen nodig hebt. Wanneer je hond niet in contact komt met grote groepen zoals op een kennel. Ga je de grens niet over dan heb je ook geen inentingen nodig voor hondsdolheid.

Welke inentingen pup zijn er ?

Er zijn vele cocktails en soorten op de markt. Maar wat is verstandig? In het begin krijgen de pups vaak een cocktail wat helpt tegen wormen en de ziekte van weil. Als hij wat ouder word krijgt hij een grotere cocktail. In deze inentingen voor de pup zit onder meer bescherming tegen leverziektes en het besmettelijke parvovirus. Net als dat wij een griepprik halen op z’n tijd is dit voor de pup ook belangrijk. Ga je op vakantie dan kan het noodzakelijk zijn dat je jouw pup tegen hondsdolheid moet inenten. In veel Europese landen stellen ze dit als voorwaarde om hondsdolheid te voorkomen. Je dierenarts adviseert jou hierover wanneer dit van toepassing is. Bij twijfel kan je ook contact opnemen met de dierenarts in jouw buurt. Zij geven een eerlijk en transparant advies.

Welke mogelijke bijwerkingen zijn er bij inentingen pup?

De kans op bijwerkingen zijn zeer laag. Maar het kan altijd zijn dat je merkt dat hij of zij een beetje van streek is.
Dat kan door de schrik zijn maar ook doordat het lichaam hard moet werken om de weerstand op te bouwen. Dit gaat meestal binnen enkele dagen over. Heel zelden treed er een allergische reactie op. Er kan dan bijvoorbeeld een bult op de plek van de inenting ontstaan. Pups hebben een grotere kans op bijwerkingen als een volwassen hond. Maar vrijwel alle pups doorstaan de inentingen zonder hier last van te krijgen. Gelukkig is de kans hier vele malen minder op dan bijwerkingen van een paracetamol. Echter zijn inentingen wel belangrijk voor de gezondheid en weerstand van jouw pup.

Laat een reactie achter

nl_NL_formalDutch