Geschäftlich

Dit is waarom busbeveiliging belangrijk is

Dit is waarom busbeveiliging belangrijk is
5Ansichten

Bestelbussen zijn voor veel ondernemers een onmisbaar onderdeel van hun bedrijf. Ze worden dagelijks gebruikt om goederen te vervoeren, gereedschappen mee te nemen en klanten te bezoeken.

Helaas zijn ze ook een geliefd doelwit voor criminelen. Het beschermen van je bestelbus tegen diefstal en inbraak is daarom noodzakelijk.

Een van de meest effectieve manieren om je bus te beveiligen, is door gebruik te maken van speciale sloten, zoals Bearlock sloten. In dit artikel gaan we dieper in op de vraag waarom busbeveiliging zo belangrijk is en welke soorten Bearlock sloten er zijn om je bestelbus te beveiligen.

Waarom is busbeveiliging belangrijk?

1. Bescherming van je bedrijfsmiddelen

Voor veel ondernemers is hun bestelbus meer dan alleen een voertuig. Het is vaak een rijdend magazijn, vol met waardevolle gereedschappen, apparatuur of producten voor klanten. Diefstal van de bus of de inhoud kan niet alleen een financiële klap zijn, maar ook de dagelijkse bedrijfsvoering ernstig verstoren. Zonder je gereedschap of producten kun je mogelijk geen klussen uitvoeren of je klanten niet tijdig beleveren.

2. Voorkom inbraakschade

Zelfs als criminelen er niet in slagen om je bus te stelen, kan een poging tot inbraak aanzienlijke schade aanrichten. Denk aan beschadigde sloten, kapotte ramen of geforceerde deuren. Deze reparaties kunnen duur zijn en leiden tot extra kosten en stilstand van je voertuig. Als vanuit buitenaf duidelijk is (met behulp van bijvoorbeeld stickers) dat je bus beveiligd is, is de kans op een inbraakpoging kleiner en daarmee ook de kans op inbraakschade.

3. Verhoogde verzekeringspremies

Als je bestelbus regelmatig slachtoffer is van inbraakpogingen of diefstal, kan dit leiden tot hogere verzekeringspremies. Sommige verzekeraars eisen zelfs dat je extra beveiligingsmaatregelen neemt, zoals het installeren van een Bearlock slot, om in aanmerking te komen voor dekking of lagere premies.

4. Gemoedsrust

Een goed beveiligde bestelbus geeft niet alleen fysieke bescherming, maar ook gemoedsrust. Wetende dat je bus goed is beveiligd tegen diefstal en inbraak, kun je met een gerust hart je voertuig achterlaten, of het nu ’s nachts op een oprit staat of overdag geparkeerd is in een drukke straat.

5. Ontevreden klanten

Het is natuurlijk te gek voor woorden, maar sommige klanten worden zeer ontevreden als je niet komt opdagen voor de afgesproken klus of bezorging. Door je bus goed te beveiligen en daarmee de kans op inbraak en diefstal te verklein, verklein je dus ook de kans op ontevreden klanten.

Wat zijn Bearlock sloten?

Bearlock is een toonaangevende fabrikant van mechanische beveiligingssystemen, voor campers en bestelbussen. Deze sloten zijn speciaal ontworpen om diefstal van voertuigen te voorkomen door een mechanisch vergrendelingsmechanisme dat niet gemakkelijk open te breken is.

Wat Bearlock sloten bijzonder maakt, is dat ze niet afhankelijk zijn van elektronica, waardoor ze ongevoelig zijn voor digitale inbraakmethodes, zoals hacking of signaalversterkers voor keyless-entry systemen. Daarom spreken we ook wel over mechanische busbeveiliging.

Welke soorten Bearlock sloten zijn er voor bestelbusbeveiliging?

1. Versnellingsbakslot

Het slot voor de versnellingsbak is één van de meest populaire en effectieve manieren om je bestelbus te beveiligen. Dit slot wordt mechanisch gekoppeld aan de versnellingsbak van de bus en blokkeert de schakelpook als het vergrendeld is. Het versnellingsbakslot is daarmee een zeer effectief slot tegen diefstal van je bestelbus. Goed om te weten, een versnellingsbakslot wordt in de volksmond vaak een ‘Bearlock’ genoemd.

2. Handrem- en pookslot

Naast het versnellingsbakslot biedt Bearlock ook handrem- en pooksloten aan. Dit type slot vergrendelt zowel de handrem als de versnellingspook, waardoor de bus niet kan worden weggereden of verplaatst. Het slot is geïntegreerd in de middenconsole van de bus, wat betekent dat het na installatie nauwelijks zichtbaar is en ook niet in de weg zit tijdens het rijden.

3. Motorkapslot

Bearlock biedt ook motorkapsloten aan die ervoor zorgen dat de motorkap van je bestelbus niet zomaar geopend kan worden. Dit voorkomt dat criminelen toegang krijgen tot de motorruimte om bijvoorbeeld de accu los te koppelen of andere componenten buit te maken.

4. Deursloten (laadruimtebeveiliging)

Bearlock heeft deursloten voor de laadruimte ontwikkeld die moeilijk te forceren zijn. Deze kunnen op de zij- of achterdeuren van de bestelbus worden geïnstalleerd en bieden een extra laag beveiliging bovenop de standaard sloten van het voertuig. Daarnaast kan je ook nog een penslot laten aanbrengen als extra beveiliging van de achterdeuren.

Tip: als je laadruimtebeveiliging laat installeren en de laadruimte ramen heeft, laat dan raamroosters op de ramen plaatsen, zodat het niet mogelijk is om de sloten te omzeilen door via de ramen in te breken.

Waar moet je op letten bij het kiezen van busbeveiliging?

Bij het kiezen van een beveiligingssysteem voor je bestelbus zijn er enkele zaken waar je rekening mee moet houden:

  1. Type gebruik van de bus: Als je je bus vaak gebruikt voor korte stops, is een snel te activeren slot zoals een versnellingsbakslot ideaal. Als de bus ’s nachts vaak op een onbeveiligde plek staat, kan een combinatie van een versnellingsbakslot en deursloten voor de laadruimte een goede keuze zijn.
  2. Verzekeringseisen: Controleer bij je verzekeraar of ze specifieke eisen hebben voor de beveiliging van bedrijfsvoertuigen. Goed om te weten: sommige verzekeraars bieden korting aan als je mechanische sloten installeert.
  3. Installatie: Bearlock sloten moeten door een erkende installateur worden gemonteerd om te garanderen dat ze optimaal functioneren. Dit voorkomt fouten in de installatie die het slot minder effectief maken. Zoek daarom een Bearlock dealer bij jou in de buurt in plaats van te kiezen voor de eerste de beste installateur die je kunt vinden.

Succes met het beveiligen van jouw bestelbus!

Eine Antwort hinterlassen

de_DEGerman