GeschäftlichKunst & MedienWelt

Was macht ein Content Marketer?

Content-Marketing
44Ansichten

Een content marketeer richt zich op het verbeteren van de posities van jouw artikelen of producten.
Door bestaande content te herschrijven en te optimaliseren kun je hogere posities in de zoekmachines halen. Zij zien kansen die jij vaak over het hoofd ziet. Dit komt omdat zij al jaren lang ervaring hebben met het maken van een goed content plan en content strategie plan. Met een content kalender maken zij duidelijk wanneer welke informatie op welk kanaal word geplaatst. Samen met jou zoeken we naar de juiste verhouding tussen content behoefte en content planning. Ieder bedrijf is uniek en iedereen verdient een kans om te scoren!

Hoe maak je een content plan?

Een content marketeer maakt in 10 of minder stappen een succesformule voor meer verkopen of leads te genereren. Dit noemen ze ook wel een content plan. Met een content kalender kijken zij waar en wanneer ze artikelen of producten gaan herschrijven op promoten. Door het op de juiste manier te spreiden i.p.v. in een keer op alle kanalen te plaatsen bereik je meer mensen. Geduld en doorzettingsvermogen kenmerken dit plan ook wel. Maar het gaat om het eindresultaat en dat mag er wezen! Met dit plan schep je kaders en krijg je inzicht in wat er kan en wat er mogelijk is. Dit zorgt ervoor dat jij inzicht hebt in de online mogelijkheden van jouw onderneming.

Content marketeer kanalen

Een content marketeer zet altijd in op diverse verschillende kanalen. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld Facebook, Twitter of Instagram. Maar ook plaatsen zij bijvoorbeeld gastblogs bij diverse populaire blogs. Het plaatsen van persberichten is ook iets wat veel opgenomen word in een content plan. Er gaat een wereld vol nieuwe mogelijkheden voor je open. Daarom is het belangrijk dat je dit ook door een professional laat doen. Jij weet hoe je in jouw branche moet ondernemen en wij doen dit online voor je.

De juiste content strategie

Een content marketeer bedenkt ook de juiste content strategie voor jouw bedrijf. Per branche en per bedrijf heb je een verschillende doelgroep. Dit houd dus in dat het content plan ook gericht moet zijn op juist die jong of juiste de oudere doelgroep. Ook word in de content strategie bepaald op welke doelgroep jouw product het beste aanslaat. Soms is slim hergebruik ook een win factor. Door het herschrijven van een langer bestaand artikel openen veel bedrijven een nieuwe wereld. Het is net als met kleding het is nu uit de mode maar over 10 jaar weer in de mode.

Een content kalender maken

De content marketeer vraagt jou de meest uiteenlopende informatie. Met deze informatie maakt hij een content strategie en content kalender. Op deze kalender stel je heldere doelen in zoals bijvoorbeeld meer omzet bereiken of meer bezoekers verkrijgen. Maar ook schets je een beeld van je doelgroep. Hoe wil je de mensen benaderen en hoe doet de concurrent dit. Samen vormt dit een succes formule. Daarnaast is het ook belangrijke om te weten op welke kanalen je actief wilt zijn of wil worden.

Content plan in 3 simpele stappen

Een content plan of content strategie bestaat vaak uit 3 standaard stappen. Eventuele vervolgstappen neemt de content marketeer met je door. Allereerst beginnen we met het maken van een content kalender ook wel de structuur genoemd. Vervolgens gaat de content marketeer aan de slag met een zogenaamde content audit. Hierin bekijkt hij wat de plekken nu zijn in de zoekmachine en waar er naar toe gewerkt kan worden. Natuurlijk legt hij of zij je ook uit hoe deze doelen te behalen zijn. Wanneer je het eens bent met al deze bevindingen en stappen dan kan het content model in elkaar worden gezet en begint het content plan.

Eine Antwort hinterlassen

de_DEGerman