Uncategorized

Ga voor de industriële look met betonstuc

11Ansichten

De industriële woonstijl wint aan populair. Wanneer je op Pinterest of Tumblr rondkijkt voor wooninspiratie zul je 8 van de 10 keer industriële woonstijl of betonstuc tegenkomen als de populairste trends. En dat is niet vreemd, want je woning oogt rustiger en ruimtelijker door deze woonstijl. Vaak zie je bij deze stijl houten en stalen meubels. Deze kun je zowel combineren met een industriële als landelijke inrichting. Om een industriële stijl te krijgen kun je het makkelijkste beginnen met een paar houten meubels. Hout is het perfecte materiaal want het staat overal bij en je kunt het combineren met verschillende stijlen. Je hoeft je houten meubels dus niet gedag te zeggen wanneer je bent uitgekeken op de industriële stijl. De industriële inrichting kan soms een beetje koud ogen, daarom doe je er goed aan om houten meubels aan te schaffen. 

Deze geven je ruimte namelijk meer warmte en knusheid. Ook heb je veel keuze uit verschillende houtsoorten. Je hoeft niet meteen al je meubels weg te doen wanneer je een industriële stijl wilt realiseren; je kunt beginnen met een houten tv-meubel of tafel. Vaak zie je bij een industriële stijl of betonstuc koude kleuren waaronder zwart, grijs en staalblauw. Het voordeel van deze kleuren is dat ze zorgen voor een rustige uitstraling en goed bij houten meubels passen. Hiermee krijg je een typische industriële stijl. Mocht je deze kleurencombinatie te koud vinden, dan kun je er ook voor kiezen om voor een fellere kleur te kiezen. Je kunt hierbij denken aan een bepaald deel van de muren of de decoratie of sommige meubels. 

Het combineren van materialen voor de industriële stijl

Het eerste wat je moet doen wanneer je de industriële stijl gaat realiseren is het bepalen van materialen en kleuren. Nadat je dit gedaan hebt kun je verdergaan met het aanschaffen van meubels. Denk hierbij aan betonstuc, of leren of velvet meubels. Leer staat namelijk ontzettend goed bij een strak interieur. Je kunt leer verwerken in de accessoires, kussens of de bank. Velvet wordt vaak gebruikt om eetkamerstoelen te bekleden. Dit materiaal zie je de laatste tijd steeds vaker. Andere materialen die niet weg te denken zijn bij de industriële stijl zijn metalen en stalen. 

Met deze materialen krijg je namelijk een stoere look die kenmerkend is voor de industriële stijl. Als je ambitieus bent kun je ervoor kiezen om een eettafel aan te schaffen met een stalen onderstel, oude metalen meubels kopen of op zoek gaan naar een stalen lamp. Als je het iets subtieler wilt aanpakken dan kun je de metalen op een andere manier terug laten komen in je meubels, door bijvoorbeeld een stalen onderstel voor je tv-meubel. Verder hoort een industriële woonstijl niet te gepolijst te ogen. Waarschijnlijk voelt het onnatuurlijk om buizen, leidingen en kabels in het zicht te hebben, maar niet bij deze woonstijl. Imperfecties mogen gezien worden. Je kunt de kabels wel in dezelfde kleur verven als de rest van de muur of meubels, maar voor de rest kun je gerust in het zicht laten!

Lampen en andere details

Een industrieel interieur wordt gekenmerkt door robuustheid. Hierbij kun je grote, stalen lampen natuurlijk niet vergeten. Er zijn ontzettend veel opties waaruit je kunt kiezen op het gebied van lampen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor fabriekslampen, industriële vloerlampen of grote hanglampen. Hoe ouder, imperfecter en groter de lamp is, hoe beter hij bij de industriële woonstijl past. Als je het je niet kunt veroorloven om een compleet nieuwe inrichting te kopen, dan kun je er ook voor kiezen om één of twee industriële lampen te kopen. Ook kun je lampen uit de kringloop halen. Met de zonet genoemde tips is het je hopelijk gelukt om wat ideeën op te doen voor de industriële woonstijl. 

Deze inrichting is niet alleen stijlvol, maar ook duurzaam. Hoe ambitieus je bent met deze stijl is geheel aan jou, je hebt natuurlijk ook de mogelijkheid om een paar industriële invloeden in je interieur te laten terugkomen en het te combineren met andere stijlen. In woonwinkels en magazines heb je een ruim aanbod uit meubels waar je uit kunt kiezen om de industriële stijl te realiseren, denk bijvoorbeeld aan kasten, tv-meubels, kasten en zelfs kapstokken. Als je niet meteen nieuwe meubels wilt kopen, dan kun je ook je muren een ander kleurtje geven voor de industriële stijl. Denk bijvoorbeeld aan betonstuc of betonciré. Met een grijze of donkere muur kun je al vrij snel de industriële stijl krijgen. Wanneer je dit combineert met houten meubels ben je verzekerd van een stoere woning en inrichting!

Eine Antwort hinterlassen

de_DEGerman